Döntöttek a pécsiek: tűzijáték helyett tűzifa legyen!

Döntöttek a pécsiek: tűzijáték helyett tűzifa legyen!

  • 2022.12.13.

 

A pécsieket kérdeztük, és ők döntöttek. Szavazáson dőlt el, hogy tűzijáték színesítse Pécs egét 2022 szilveszterén, vagy az erre szánt összegből inkább a közösség legnehezebb sorsú tagjai kapjanak tűzifát.

Az online voksoláson több mint 11 ezer pécsi vett részt, a kérdés érthető módon megmozgatta az itt élőket.

A pécsi közösség tagjai ismét szociális érzékenységükről adtak tanúbizonyságot. A szavazatok kétharmada, csaknem 7500 voks arra érkezett, hogy tűzijáték helyett tűzifára költsön inkább a város. A szavazók egyharmada, 3700 pécsi a hagyományos tűzijáték mellett tette le a garast.

Természetesen vállalásomhoz híven végre fogom hajtani a többség akaratát, és tűzijáték helyett tűzifára fordítjuk az évvégi látványosságra szánt összeget.

Tavaly 210 pécsi család kapott egyenként másfél köbméter tűzifát a város önkormányzatának szociális keretéből. Idén már bővítettük ezt a keretet, és azt terveztük, hogy 250 családot látunk el tűzrevalóval egy bővített, 10,5 millió forintos keretből.


Miután az árajánlatok alapján tűzijátékra nettó 3 millió forintot költött volna a város, a pécsiek akarata értelmében ezzel tovább növeljük az idei keretet. Az így 13,5 millió forintosra növelt keretből immár mintegy 300 pécsi családot juttathatunk tűzifához a leghidegebb hónapokban.

Köszönöm minden kedves pécsinek, aki részt vett a szavazáson, Meggyőződésem, hogy a végeredmény egy érzékeny, szolidáris közösség döntését tükrözi.


Pécsiség mindenkor!

 

Péterffy Attila
Pécs Megyei Jogú Város polgármestere