Mit csinál szabadidejében?

Nem sok szabadidővel rendelkezem, ilyenkor azt próbálom minél hasznosabban tölteni, első sorban gyermekeimmel, párommal és barátaimmal. Szeretek utazni, zenét hallgatni és olvasni.

Kedvenc könyvek?

Makkai Sándor -  Sárga vihar 

Kedvenc filmek?

A.I. - Mesterséges értelem

Igazából szerelem  

Kedvenc zenék?

Abszolút hangulatfüggő a kedvenc zeném, a chill out-tól kezdve, a trance-n keresztül a heavy metal-ig bezárólag sokféle zenét hallgatok. Egyszerűbb leírnom, hogy mit nem hallgatok: ilyen pl. a death metal-t vagy a Grindcore.

Kedvenc tv-műsorok?

Nagyon kevés időm van tv nézésre. Ha mégis ezt teszem, akkor az általam hitelesnek tartott csatornák híradóit nézem meg, esetleg az OzoneTV magazinjait, sorozatait vagy egy-két filmcsatornán éppen futó filmeket.

Kedvenc idézet?

A kedvenc idézetem a vezetéselmélet világából származik:

"Jim Collins: A jó vezető kinéz az ablakon, és másokra hárítja a dicsőséget, ha jól mennek a dolgok. Ha viszont gyengén mennek az ügyek, egyből a tükörbe nézve keresi a felelőst, és sosem fogja a balszerencsére."

Érdeklődési kör?

Vezetéselmélet

Új zenék megismerése

Hogyan jellemezné magát, munkájában?

Munkámban a lényeglátásra törekszem. A személyiségemből fakadóan minden egyes kérdés tekintetében azt keresem, hogy mi is az az elérendő cél, amely miatt az adott témával éppen foglalkozunk és milyen siker kritériumok teljesülése esetén érhetünk ténylegesen a célba.

Emellett a munkám kapcsán a precizitás jellemez, ami gyakori szigorúsággal párosul. Műszaki és üzletemberként ezek elengedhetetlenek szerintem. Nálam ez természetes, egyrészt azért mert, édesapám is műszaki ember volt, sokat tanultam tőle, másrészt meg az irányításom alatt lévő szervezeteket csakis precízen, minden részletre kiterjedően lehet sikeresen vezetni.

és magánéletében?

A magánéletemet két alapérték vezérli: az őszinteség és a tisztelet. A gyermekeimet is ebben a szellemben igyekszem nevelni, és a párkapcsolataimban is elsődleges szempont volt ezen értékek megléte.

Mit gondol a városról?

Imádom Pécs városát! Szeretem minden porcikáját, jelenlegi munkám ugyan Budapesten van, de sokat vagyok Pécsett is. Amikor hazafelé jövök és először meglátom a tévétornyot mindig megdobban a szívem, mert tudom, hogy hazaértem. De aztán szomorú és dühös is leszek, mert tudom, hogy megfelelő és hozzáértő vezetés mellett ennél sokkal többet is ki lehetne hozni a szülővárosomban rejlő értékekből.

Mennyire követi nyomon Pécs város életét?

Látom, hogy a pécsi emberek mennyire elégedetlenek helyzetükkel, a város gazdasága a lejtőn van, a városvezetés nem képes eredményeket elérni semmilyen területen. Hiszem és tudom, hogy ezen változtatni lehet! Próbálok minél több információhoz jutni, olvasom a helyi híreket, sokat beszélgetek barátaimmal, részese vagyok a város polgári életének, rendezvényeken veszek részt. Emellett tudatosan építkezve ismerkedem meg a pécsi véleményvezérekkel, ismerem meg a véleményüket, ötleteiket.

Miért Ön a tökéletes jelölt?

Nem gondolom, hogy létezik tökéletes jelölt – senki sem tökéletes.

Mindemellett azt gondolom, hogy Pécs talpra állítására én vagyok az alkalmas jelölt.

Ezt azért gondolom:

  • mert az eddigi pályafutásom során, több éven keresztül sikeresen vezettem nagyvállalatokat. Egy város működtetése pedig abszolút hasonlít egy nagyvállalatéhoz. Nagy segítséget adhat az, hogy nagy energetikai és gazdasági rendszerek létrehozásában, működtetésében komoly gyakorlatot szereztem.

Ahogyan 7 év alatt a rám bízott PANNONPOWER csoportot sikerült fejlesztenem, ugyanígy képes vagyok Pécset kivezetni a mai slamasztikából!

  • mert független polgármester jelöltként indulok.

Egyetlen politikai pártnak sem vagyok tagja és nem is keresem a pártok kegyeit.

Ebből adódóan a megválasztásom esetén nem pártérdekek mentén, hanem valóban a pécsieket képviselve fogom Pécset talpra állítani egy jó csapattal a hátam mögött, és a Pécsi Tudományegyetemmel és Kormánnyal kialakítandó együttműködés keretében.

  • mert nem politikai választási ciklusokban (4-5 évben) gondolkodom, hanem hosszútávon.

Ahhoz, hogy a várost tartós fejlődési pályára tudjuk állítani, legalább 15-20 éves időtávban kell gondolkodnunk még akkor is, ha lesznek gyors (1-2 éven belül) elért sikereink.

  • mert hiteles személy vagyok.

A munkásságom során elkerültem, hogy olyan ügyekbe keveredjek, amelyek jogilag vagy akár erkölcsileg kifogásolhatóak lettek volna.

  • mert az alapértékeim okán is hiszek az őszinteség és a tisztelet erejében.

Min változtatna egyből, polgármesterként?

Pécs számára teljesen új stratégiára van szükség, amely mentén reális, stratégiai jelentőségű, konkrét és mérhető célokat tudunk felállítani.

A város és a Pécsi Tudományegyetem együttműködését tejesen újragondolnám, de még fontosabb, hogy konkrét akciók mentén minél hamarabb megkezdeném az érdemi kooperációt.

A gazdaságélénkítés két területére fókuszálnék a kezdetekben: a munkahelyteremtésre és a turizmus fejlesztésére. A munkahelyteremtés érdekben egy aktív befektető felkutató és befektetés ösztönző rendszert építenék ki. Ehhez egy teljesen új, csupa profiból álló team-et hoznék létre és a kezdetektől mérném a csapat eredményességét. A turizmus fejlesztése kapcsán fixa ideám, hogy Pécset valódi turisztikai célponttá kell tenni, mert Pécs egy gyöngyszem. A város természeti szépségei és épített környezeti adottságai a mainál sokkal hatékonyabban és eredményesebben is kiaknázhatóak.

A városi költségvetési kiadásokat felülvizsgálnám, a költségvetési intézmények finanszírozását újragondolnám, a kifizető „pénzcsapokat” azonnal elzárnám.